Laagste prijsgarantie
Onafhankelijk advies
Nederlandse support
Klanten waarderen ons met 8.5/10
Share

Probeer de juiste BricsCAD versie

Wil je BricsCAD eens proberen? Dat kan! Download een trial via deze link.

Let op: activeer de juiste versie!

Wanneer je de trialversie van BricsCAD activeert (lees in deze blog meer over het downloaden en activeren), dan staat deze standaard ingesteld op BricsCAD Ultimate. Dit is de meest uitgebreide versie van BricsCAD (en ja, ook de duurste versie van BricsCAD), waardoor je alle mogelijkheden kan zien en proberen. 

Wil je ook weten wat de mogelijkheden zijn binnen een andere BricsCAD versie (bijvoorbeeld BricsCAD Classic, Pro, Platinum, BIM of Mechanical)? Dan is het nodig om de instellingen van je trialversie te wijzigen. We raden je aan om dit te doen, zodat je vooraf goed weet wat er wel en niet mogelijk is binnen de versie die je overweegt te kopen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

Run as level

Type (in de commandline) het commando RUNASLEVEL gevolgd door enter.

Runaslevel1

BricsCAD geeft je nu de keuze welk product je wilt proberen (BricsCAD of Communicator). In dit voorbeeld kiezen we voor BricsCAD. Je kan je keuze maken door BricsCAD in te typen, of door te klikken op het woord BricsCAD:

Runaslevel2 

Wanneer je BricsCAD hebt gekozen krijg je opnieuw een keuze, namelijk welke versie van BricsCAD je wilt gebruiken: Classic, Pro, Platinum, BIM, Mechanical of Ultimate:

Runaslevel3 

Ook hier kan je weer je keuze maken door deze in te typen of aan te klikken. In dit voorbeeld kiezen we voor Classic (door Classic in te typen of aan te klikken). Tot slot krijgen we onderstaande melding:

Runaslevel4

BricsCAD geeft aan 'The new level will be in use after restarting BricsCAD'. Dit betekent dat de gekozen versie actief wordt nadat je BricsCAD afsluit en opnieuw opstart.

Klopt het wat je gedaan hebt?

Wil je zeker weten dat je de juiste versie aan het testen bent? Dat kan je op een paar manieren zien. In bovenstaand voorbeeld hebben we voor Classic gekozen. Als we opnieuw opstarten dan zien we het onderstaande scherm:

Runaslevel5

Onder Modeling, Mechanical en BIM staat nu 'Upgrade'. Dat klopt ook, want deze functionaliteiten vallen niet binnen de Classic versie. Als je een andere versie hebt gekozen, dan kan dit venster er anders uit zien. 

We kiezen de beschikbare versie en we gaan het nog eens controleren: we typen (na het opstarten) in de commanline LICENSEMANAGER:

Runaslevel6

Vervolgens krijgen we het onderstaande scherm:

 Runaslevel7

In dit voorbeeld zien we achter BricsCAD Classic staan 'Activated' en de overige versies zijn geblokkeerd. Dat klopt dus. Dit betekent dat deze versie nu actief is, en dat we enkel de functionaliteiten van BricsCAD Classic zien. 

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je uiteraard altijd contact met ons opnemen!